http://www.cyberfoto.pl/szkola-fotografowania-ksiazka-on-line/39980-fotografujemy-kropelki-mini-poradnik.htm
Bialko0019 napisał(a):Witam. Chciałbym zrobic kropli wody zdjecie, jak tuz spada do wody i sie rozpryskuje. mam aparat benq dcc750 i moze by pomogl w tym tryb P/Av/Tv/M ale nie rozumiem go kompletnie, czytalem intrukcje, na stronie bqnq kilkanascie razy i nie rozumiem, albo moze wykorzystac tryb zdjec seryjnych, ktore napewno by nagralo krople wody tylko jak go wlaczyc ten tryb zdjec seryjnych? Prosze o odpowiedzi
t0d napisał(a):Tv - preferencja czasu - ustawiasz jaki ma być czas otwarcia migawki a aparat dostosowuje czas otwarcia migawk
kahoona napisał(a):Ustawienie P (program). Odpowiednie ISO, odpowiednie oświetlenie (mocne).
W menu - wybierz tryb AEB (włącz).
A i tak musisz mieć dużo szczęścia - żeby uchwycić. I jak wyżej - aparatem poklatkowym. Z tym, że i słabym sprzętem można zrobić cudo - przy uwzględnieniu szczęścia i czasami pomysłu.
kahoona napisał(a):Poszedłem i umyłem specjalnie umywalkę... Wink
kahoona napisał(a):W NIEDZIELĘ! JA - SAMIEC!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości