A więc mam problem z moim dyskiem twardym WDC WD16 00JD-22HBC0 SCSI Disk Device  który dziwnie się zachowuje. Bowiem strasznie czasami głośno chodzi i wtedy się zacina chociaż procesor jest wykorzystany w około 15 do 50% <AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ >. A gdy chodzi cicho miej więcej jest ok. Ale gdy włączam kolejny program np. Winamp to także się zacina. A gdy próbuję wejść do folderów szybko to robiąc czasami się pojawia taka latarka która chodzi w lewo i w prawo heh <pewnie się uśmiejecie ze mnie
 A więc mam problem z moim dyskiem twardym WDC WD16 00JD-22HBC0 SCSI Disk Device  który dziwnie się zachowuje. Bowiem strasznie czasami głośno chodzi i wtedy się zacina chociaż procesor jest wykorzystany w około 15 do 50% <AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ >. A gdy chodzi cicho miej więcej jest ok. Ale gdy włączam kolejny program np. Winamp to także się zacina. A gdy próbuję wejść do folderów szybko to robiąc czasami się pojawia taka latarka która chodzi w lewo i w prawo heh <pewnie się uśmiejecie ze mnie  >  A pomyślałem ze to wina dysku twardego i dużo poczytałem i więc o to są screnny.
 >  A pomyślałem ze to wina dysku twardego i dużo poczytałem i więc o to są screnny.Proszę Was o pomoc w jakim stanie jest mój dysk i ewentualnie ile jeszcze pochodzi. Mój komputer ma około 5 do 7 lat.
Mój system to Windows xp oryginał i antywirus ESET NOD 32.