Witam
to juz napisalem wczesniej...pare dni temu
D!eselek 1.9T napisał(a):Cytat:
Wiem ze ejszcze w naszym spoleczenstwie kraza mity i legendy na temat gier pod Win2000...Ta kwetsia zostala juz wyjasniona wraz z pojawieniem sie SP3....Dla niedowiarkow powstal SP4 po ktorym system jest nie do zdarcia(gry chodza bezproblemowo)....Chcialbym pzy okazji rozwiac takze mit o niby nie-multimedialnosci 2000-czki....Jest to system na ktorym normalnie mozna grac, sluchac muzyki i ogladac filmy...W przeciwienstwie do NT 4.0 ma wbudowana obsluge directx, co juz w pelni rozwiewa wszelkie watpliwosci....Zebys Tomek mogl jednak triumfowac, bedac calkowicie szczery dodam iz XP jesli chodzi o granie ma ciut lepsze administrowanie pamiecia.....Tyle
A po kroce dlaczego dla mnie eXPerience to kaszalot :
-pomimo prefetchingu ma kiepski "keszing"
-bajerki jak kazdy wie, wylaczyc mozna....dla mnie to wogole dyskwaliifkacja
-obydwa systemy mają zupełnie inne zarządzanie pamięcią, w wyniku czego Win2k jest stabilniejszy
-jeśli chcesz odpalać jedną dużą aplikację która ma pracować stabilnie to W2k jest IMHO dobrym wyborem
- posiada kreatory ktore mnie osobiscie denerwuja chociaz dla poczatkujacych urzytkownikow sa zapewne pomocne
-slabo trzyma uptime
To tak po krotce
A jesli ktos mi powie ze 2k sie dlugo uruchamia to ja mu odpowiadam:
Bo kolego ten system jest po to zeby chodzil a nie sie uruchamial
szakal175 napisał(a):i jeszcze jedno jak tam wyglada udostepnianie polaczenia sieciowego ( net )
Jesli uzywasz XP to praktycznie identycznie.....No moze kreator nie prowadzi Cie az tak za raczke
szakal175 napisał(a):czy i jak pracuje siec lokalna
Dlatego go lubie...Nie doceniane na poczatku Active Directory, ktore dla mnie w kasza(XP)locie sie nie sprawdza
Wyglada to tak w porownaniu do NT "czworki"
nowsza wersja SMB, powiązana z systemem DNS, wprowadzone usługi katalogowe Active Directory, posiada już tylko uprawnienia na poziomie użytkownika, które były już co prawda w Windows NT 4.0 ale zostaly znacznie rozbudowane
Active Directory pozwala na założenie prywatnych, wirtualnych podsieci w celu kodowania danych i udostępniania dzielonych plików w konsekwentny sposób w sieci komputerowej.
szakal175 napisał(a):glownie chodzi mi o obsluge multimediow
Napisalem na poczatku w cytacie
szakal175 napisał(a):i nowych urzadzen, jak i o obsluge urzadzen multimedialnych ( aparaty cyfrowe, kamery, skanery itd.
Zawierają obsługę mechanizmów Plug & Play (automatyczne rozpoznawanie i instalowanie przez tzw. Hardware Assistanta kart PCI, i częściowo ISA oraz urządzeń SCSI i USB),
szakal175 napisał(a):aparaty cyfrowe, kamery, skanery
Jesli bedziesz mial SP4 kein problem
Autor postu otrzymał pochwałę