Usilnie poszukuję programu do rozmów głosowych, który przekazywałby głos w jak najczystszej barwie (bez szumow, trzaskow itp). Najwiekszym problemem jest to, ze musi on dzialac pod windowsem 98. Tego programu bede uzywal tylko i wylacznie do rozmow z rodzicami, ktorzy mieszkaja na drugim koncu kraju. Maja oni (kazdy na swoim kompie) windowsy 98 i sa do nich tak przyzwyczajeni, ze nie chca ich zmieniac. Ja uzywam m.in. XP wiec program musialby bez problemu laczyc komputery bazujace na tych dwoch (roznych) systemach operacyjnych. Np. skype odpada - teoretycznie powinien dzialac na systemach 98 i ponoc niektorym dziala. Niestety tworcy skype'a nie gwarantuja poprawnosci dzialania tego programu na systemach 98 no i tak sie zdarzylo ze u mojego taty ten program nie chce dzialac poprawnie. Poszukuję wiec innego - sprawdzonego i skutecznego - programu, ktory spelnialby wszystkie w/w funkcje. Dodatkowym atutem byloby gdyby umozliwial wysylanie i pobieranie video (obraz z kamery). Ja jak i rodzice posiadamy kamerki wiec fajnie by bylo czasem sie zobaczyc

Liczę na waszą pomoc, która jak zwykle okaże sie skuteczna!
Pozdrawiam
Piotr
P.S.
Programy typu GG odpadaja - ojciec jest informatykiem i jest do nich zrazony... Jak mieszkalem z nimi to sam poblokowal porty z ktorych korzysta GG bo sprawdzil w nim dziury i stwierdzil ze ma zbyt cenne dane zeby je udostepniac innym. No i nie mialem gg...
Zalezy mi na programie typowo do rozmow glosowych.
Licze na sugestie dot. SPRAWDZONYCH przez was programow! To ze jakis program ma funkcje rozmow glosowych nie znaczy ze poprawnie dziala.